PostHeaderIcon Harmadik összevont ülés az NTP pályázat keretében

 

2012. május 30-án a Z107-es szobában tartja 13:00-tól soron következő ülését az Alkotmányjogi és Infokommunikációs Jogi Tudományos Diákkörök Interdiszciplináris Együttműködése. Az ülés programja ismét az NTP-TDK-11-B-0086. számú , „Az új alkotmányos berendezkedés hatásai az alapjogi rendszerre” c. pályázatban részt vevő hallgatók bemutatkozása, kutatási témájuk rövid ismertetése, majd beszélgetés a témáról a program mentoraival, Dr. Balogh Zsolt György tanszékvezető egyetemi docenssel és Dr. habil. Drinóczi Tímea tanszékvezető egyetemi docenssel.

Az ülés célja, hogy az OTDK részvételre felkészítő képzésben résztvevő hallgatók kutatásait megismerhessék a TDK csoportok azon tagjai is, akik nem tudnak részt venni a programban. A harmadik ülésen azok a hallgatók ismertetik témájukat, akik az alapjogok gyakorlati érvényre juttatásának lehetséges korlátait vizsgálják az Alaptörvény alapján.

  • Kanyó Karolina: A gyűlöletbeszéd
  • Török Dániel Viktor: A tisztességes eljáráshoz való jog érvényesülésének esélyei a bírósági szervezetrendszer átalakítása következtében


Az ülésre minden érdeklődőt szeretettel várunk!