PostHeaderIcon Második ülés a Nemzeti Tehetség Program keretében

2012. május 23-án a Z107-es szobában tartja 13:00-tól soron következő ülését az Alkotmányjogi TDK! Az esemény fő programja az Alkotmányjogi és Infokommunikációs Jogi Tudományos Diákkörök Interdiszciplináris Együttműködése által elnyert,  NTP-TDK-11-B-0086. sz. , „Az új alkotmányos berendezkedés hatásai az alapjogi rendszerre” c. pályázatban részt vevő hallgatók bemutatkozása, kutatási témájuk rövid ismertetése, majd beszélgetés a témáról a program mentoraival, Dr. Balogh Zsolt György tanszékvezető egyetemi docenssel és Dr. habil. Drinóczi Tímea tanszékvezető egyetemi docenssel.

Az ülés célja, hogy az OTDK részvételre felkészítő képzésben résztvevő hallgatók kutatásait megismerhessék a TDK csoportok azon tagjai is, akik nem tudnak részt venni a programban. Második alkalommal hallgatóink az Alaptörvény tükrében mutatják be az egészségügyi alapjogok kérdéseit, a közadatok újrahasznosítását, és az emberi jogok védelmét a gyakorlatban.

  • Spiegler Tamás: Az egészségügyi alapjogok általános és speciális kérdései
  • László Eleonóra: Emberi jogok védelme a gyakorlatban – avagy az Alaptörvény horizontális megközelítése
  • Ferencz Barnabás: Információkincs – A közadatok újrahasznosítása a magyar Alaptörvény tükrében című kutatásait hallgatjuk meg.


Az ülésre minden érdeklődőt szeretettel várunk!