2012. május 16-án a Z107-es szobában tartja 13:00-tól soron következő ülését az Alkotmányjogi TDK! Az esemény fő programja az Alkotmányjogi és Infokommunikációs Jogi Tudományos Diákkörök Interdiszciplináris Együttműködése által elnyert,  NTP-TDK-11-B-0086. sz. , „Az új alkotmányos berendezkedés hatásai az alapjogi rendszerre” c. pályázatban részt vevő hallgatók bemutatkozása, kutatási témájuk rövid ismertetése, majd beszélgetés a témáról a program mentoraival, Dr. Balogh Zsolt György tanszékvezető egyetemi docenssel és Dr. habil. Drinóczi Tímea tanszékvezető egyetemi docenssel.

Az ülés célja, hogy az OTDK részvételre felkészítő képzésben résztvevő hallgatók kutatásait megismerhessék a TDK csoportok azon tagjai is, akik nem tudnak részt venni a programban. Első alkalommal az alkotmányos berendezkedést független külső tényezőként meghatározó Európai Uniós jogalkotást és gyakorlatot elemezzük, és segítséget nyújtunk a témában kutató hallgatóknak dolgozataik elkészítéséhez.

  • Somogyi András: Magyar alkotmányozás európai nézőpontból,
  • Hegedüs Andrea: Data subjects’ rights in the European Union – The Proposed Data Protection Regulation of the European Parliament and of the Council, és
  • Simon Ádám: Az Egyesült Államok és az Európai Unió adatvédelmi koncepciójának összehasonlító elemzése című kutatásait hallgatjuk meg.


Az ülésre minden érdeklődőt szeretettel várunk!