PostHeaderIcon Diákkör - Alkotmányjog

PostHeaderIcon Emberi jogi Roadshow 4. állomás: Szólás- és sajtószabadság

Az Emberi jogi Roadshow 4. állomására Pécsett, 2013. április 29-én hétfőn, 18:00 - 20:00 között kerül sor Polyák Gábor szervezésében, a PTE ÁJK Rektori Tanácsteremben. A résztvevők találkozhatnak és megoszthatják gondolataikat

Majtényi Lászlóval (Eötvös Károly Intézet, ME ÁJK),
Polyák Gáborral (Mérték Médiaelemző Műhely, PTE ÁJK),
Hegyi Szabolccsal (TASZ, ME ÁJK) és
Kárpáti Józseffel (CivilMédia).

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

PostHeaderIcon Alkotmányjogi TDK 4. ülés

 

PostHeaderIcon Alkotmányjogi TDK harmadik ülés

 

PostHeaderIcon Az NTP program záró konferenciája

A 2012. június 25-én rendezett záró konferenciával véget ért az NTP-TDK-11-B-0086. számú, „Az új alkotmányos berendezkedés hatásai az alapjogi rendszerre” című pályázat. A képzés célja az volt, hogy a részt vevő 10 hallgatót felkészítése a sikeres szereplésre a 2012 őszén tartandó OTDK kari fordulón, valamint a 2013-as szegedi OTDK-n.

Bővebben...

 

PostHeaderIcon Tanulmányi kirándulások és szakértők előadása

Kedves hallgatók! Az Alkotmányjogi és Infokommunikációs Jogi Tudományos Diákkörök Interdiszciplináris Együttműködése az NTP-TDK-11-B-0086. számú, „Az új alkotmányos berendezkedés hatásai az alapjogi rendszerre” című pályázat keretében 2012. június 15-én látogatást tesz Budapesten az Alkotmánybíróságon. Az OTDK-ra felkészítő programsorozat következő állomásaként a 10 résztvevő hallgató egyéni kutatásait Dr. Kiss László alkotmánybíró, egyetemi tanár egészíti ki az intézményről és néhány kiemelkedő ügyről szóló előadásával.

Ezt követően 2012. június 18-án hétfőn ismét Budapestre látogat, a 2012 januárjában létrejött a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) fogadja a csoport, ahol az intézmény feladatainak és szervezetének bemutatásán túl néhány aktuális adatvédelmi tárgyú kérdésre is választ kaphatnak a hallgatók a hatóság munkatársaitól.

2012. június 19-én Dr. Gyergyák Ferenc, az Alkotmánybíróság Hivatala főtanácsadója, és Dr. Szádeczky Tamás, IT biztonsági és audit tanácsadó, egyetemi adjunktus tart előadást az Alkotmányjogi és Infokommunikációs Jogi Tudományos Diákkörök hallgatóinak, az üléseket délelőtt 10 órától tartjuk a Z318-as teremben. Az utóbbi két előadásra minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

PostHeaderIcon Negyedik TDK ülés az NTP program keretében

2012. június 6-án a Z107-es szobában tartja 13:00-tól soron következő ülését az Alkotmányjogi és Infokommunikációs Jogi Tudományos Diákkörök Interdiszciplináris Együttműködése. Az ülés során utoljára hallhatjuk az NTP-TDK-11-B-0086. számú , „Az új alkotmányos berendezkedés hatásai az alapjogi rendszerre” c. pályázatban részt vevő hallgatók bemutatkozását, kutatási témájuk rövid ismertetését, majd beszélgetést a témáról a program mentoraival, Dr. Balogh Zsolt György tanszékvezető egyetemi docenssel és Dr. habil. Drinóczi Tímea tanszékvezető egyetemi docenssel.

Az ülés célja, hogy az OTDK részvételre felkészítő képzésben résztvevő hallgatók kutatásait megismerhessék a TDK csoportok azon tagjai is, akik nem tudnak részt venni a programban. A negyedik ülésen az önkormányzati rendszer szabályozásának változásait láthatjuk az Alaptörvény alapján, valamint a félév zárásaként az oktatás szabadságához kapcsolódó eLearning megoldások bemutatását kísérhetjük figyelemmel.

  • Kalo Bianka: Az Alaptörvény helyi önkormányzatokat érintő rendelkezéseinek értékelése
  • Böröcz István: Az e-Learning szerepe a felsőoktatásban


Az ülésre minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 3